Zoek
Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise
4
30 min-
24Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 knolselderij
0.5 citroen
2 eidooiers
0.5 el fijne mosterd
1 el witte wijnazijn
1 el gerookte paprikapoeder
1 el honing
350 ml zonnebloemolie
2 takjes bladpeterselie
Garde of mixer
olie om in te frituren
bakpapier
draadspaan
puntzakken om te serveren
Bereiding
1
Schil en snijd de knolselderij in lange dikke frieten en spoel deze af met koud water.
2
Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderijfrieten in circa 3 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.
3
Verwarm de olie voor de frituur voor op 175 °C. Bak de frieten in circa 5 minuten krokant en goudbruin in de hete olie.
4
Laat de knolselderijfrieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en een snufje gerookte paprikapoeder.
5
Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap eruit.
6
Klop de eidooiers, fijne mosterd, azijn, citroenrasp en sap, gerookte paprikapoeder en honing door elkaar met een garde of mixer.
7
Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en blijf goed roeren tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
8
Hak e peterselie fijn en meng als laatste door de mayonaise.
Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise is een recept van
24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paprikamayonaise
15 min-
Bekijk recept
Goulashkroket
45 min
Snack
Bekijk recept
Rode-paprikamayonaise
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelspiesjes met scampi's
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GI Knolselderijfriet
10-20 min -
Bekijk recept
Knolselderijfriet
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept