Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snijd de knolselderij in lange dikke frieten en spoel deze af met koud water.
  • 2 Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de knolselderijfrieten in circa 3 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  • 3 Verwarm de olie voor de frituur voor op 175 °C. Bak de frieten in circa 5 minuten krokant en goudbruin in de hete olie.
  • 4 Laat de knolselderijfrieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en een snufje gerookte paprikapoeder.
  • 5 Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap eruit.
  • 6 Klop de eidooiers, fijne mosterd, azijn, citroenrasp en sap, gerookte paprikapoeder en honing door elkaar met een garde of mixer.
  • 7 Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en blijf goed roeren tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
  • 8 Hak e peterselie fijn en meng als laatste door de mayonaise.

Knolselderijfriet met gerookte paprikamayonaise is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikamayonaise
15 min-
Bekijk recept
Goulashkroket
45 min Snack
Bekijk recept
Rode-paprikamayonaise
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelspiesjes met scampi's
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

GI Knolselderijfriet
10-20 min -
Bekijk recept
Knolselderijfriet
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept