Kruidenrijst met tomaat

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pan de rijst met twee delen water en een snufje zout aan de kook. Kook de rijst met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar en spoel koud.
  • 2 Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • 3 Snijd het velletje van de tomaten aan de onderkant kruislings in. Blancheer de tomaten circa 15 seconden in het kokende water. Spoel ze daarna direct af met ijskoud water.
  • 4 Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadlijsten, maar bewaar ze wel.
  • 5 Pel en snijd de knoflook en de sjalotjes in grove stukken.
  • 6 Breek de steeltjes van de kruiden en doe de blaadjes bij de rijstsalade.
  • 7 Mix de knoflook, sjalot, de kruidensteeltjes en de zaadlijsten van de tomaten in het staafmixerbakje tot een gladde dressing.
  • 8 Breng de dressing op smaak met versgemalen peper.
  • 9 Doe een flinke scheut olijfolie , witte wijnazijn en honing op een bord 1
  • 0 Breng op smaak met zout en versgemalen peper 1
  • 1 Voeg de gesneden tomaten toe 1
  • 2 Meng de rijst met de tomatenpartjes, kruiden en de dressing. 1
  • 3 Snijd de oude kaas in grove stukken en brokkel over de salade. 

Kruidenrijst met tomaat is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese kool met saucijs en kruidenrijst
30 min-
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase tofucurry met kruidenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenrijst met auberginespiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept