1 Was de boerenkool grondig, verwijder de harde nerven en scheur de bladeren in stukjes.
2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Smelt een klontje boter in een soeppan en fruit ui en knoflook circa 2 minuten.
3 Snijd de prei in dunne ringen. Bewaar enkele ringetjes voor de garnering en voeg de rest toe in de pan.
4 Snijd de wortel in blokjes van circa 1,5 bij 1,5 centimeter en fruit even mee en voeg laurier toe.
5 Laat de bonen uitlekken en voeg toe in de pan.
6 Voeg wat verse tijm en grove mosterd toe.
7 Doe de boerenkool in de pan.
8 Blus het geheel af met de witte wijn en laat het geheel enkele minuten doorkoken.
9 Vul de pan met de bouillon tot circa vier centimeter boven de groente en laat circa 10 minuten koken. 1
0 Voeg op het laatst de boerenkool toe en kook nog circa 5 minuten. 1
1 Breng de soep op smaak met peper en zout. Houd drie grote scheppen soep apart. 1
2 Hak de peterselie grof, voeg toe aan de resterende soep en laat een halve minuut meekoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en zeef deze eventueel. 1
3 Voeg de achtergehouden grove soep weer toe voor een bite. 1
4 Verwarm de olie tot circa 175 °C. 1
5 Frituur de boerenkoolbladeren circa 30 seconden in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. 1
6 Bestrooi met zout en doe er een beetje azijn op.
Boerenkoolsoep met boerenkoolchips is een recept van 24Kitchen