Zoek
Gepofte bietenschotel met geitenyoghurt
4
2 uur-
24Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 verse rode bieten
1 grote verse chioggiabiet
1 grote verse gele biet
1 rode ui
3 takjes rozemarijn
1 el honing
3 el frambozenazijn
0.5 el roze peperbessen
100 g walnoten
200 g geiten- of schapenyoghurt
50 g manchego (kaas)
50 g rucola
bakplaat
een grote bus grof zeezout
ovenschaal
rasp
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de bakplaat met een dikke laag grof zeezout.
2
Leg de bieten en ui op het zout. Pof de groente in circa 45 minuten.
3
Haal de gepofte groente uit de oven en verwijder het zout. Pel of schil de groente.
4
Verwarm de oven voor op 180 °C.
5
Snijd de gepofte en gepelde bieten in dikke parten. Snijd de gepofte en gepelde ui in grove stukken. Verdeel de bieten en ui in de ovenschaal.
6
Giet frambozenazijn en roze peperbessen over het bietenmengsel en bestrooi met zout en versgemalen peper.
7
Ris de rozemarijn en verdeel over de bieten en giet de honing erover.
8
Verdeel walnoten en meng door elkaar.
9
Doe wat schepjes geitenyoghurt over de bieten. 1
0
Rasp de manchego over de schaal. Gratineer de bietenschotel circa 20 minuten in de oven.
Gepofte bietenschotel met geitenyoghurt is een recept van
24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Yoghurtfondue met fruit & ontbijtgranen
5 min
Bekijk recept
Aubergine met batata harra (pittige aardappel)
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige aspergegratin
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Boterham met zalm en garnalen, geitenyoghurt en verse kruiden
10 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept