Zuurkoolsalade met zwarte rijst

4
30 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de rijst met twee delen water en een snufje zout aan de kook. Kook de rijst in circa 15 minuten gaar en giet af. Spoel direct koud en roer een scheutje olijfolie door de rijst.
  • 2 Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd de avocado over de lengte in plakjes.
  • 3 Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • 4 Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Rooster de pistachenoten en cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.
  • 5 Meng in een kom de avocado met peper en zout.
  • 6 Snijd de banaan in plakjes en voeg ook toe in de kom.
  • 7 Halveer de citroen en pers een beetje sap over het avocadomengsel.
  • 8 Snijd de peterselie en dille fijn.
  • 9 Meng de groente, de kruiden, de geroosterde noten en de rijst door tot een kleurrijk geheel. 1
  • 0 Breng de salade op smaak met peper, zout en olijfolie.  1
  • 1 Serveer de salade in een mooie schaal. Hij is heerlijk als lunch of lichte maaltijd. De salade is goed te bewaren en kan dus van tevoren gemaakt worden.

Zuurkoolsalade met zwarte rijst is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade met mango en avocado
20 min Bijgerecht
Bekijk recept