1 Breng de rijst met twee delen water en een snufje zout aan de kook. Kook de rijst in circa 15 minuten gaar en giet af. Spoel direct koud en roer een scheutje olijfolie door de rijst.
2 Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd de avocado over de lengte in plakjes.
3 Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
4 Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Rooster de pistachenoten en cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.
5 Meng in een kom de avocado met peper en zout.
6 Snijd de banaan in plakjes en voeg ook toe in de kom.
7 Halveer de citroen en pers een beetje sap over het avocadomengsel.
8 Snijd de peterselie en dille fijn.
9 Meng de groente, de kruiden, de geroosterde noten en de rijst door tot een kleurrijk geheel. 1
0 Breng de salade op smaak met peper, zout en olijfolie. 1
1 Serveer de salade in een mooie schaal. Hij is heerlijk als lunch of lichte maaltijd. De salade is goed te bewaren en kan dus van tevoren gemaakt worden.
Zuurkoolsalade met zwarte rijst is een recept van 24Kitchen