1 Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken. Pel de knoflook.
2 Houd enkele blaadjes basilicum achter voor de garnering. Mix in het bakje van de staafmixer de kaas, knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pesto.
3 Breng de pesto op smaak met rasp en sap van de citroen, zout en versgemalen peper.
4 Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s in een ovenschaal en laat ze in circa 30 minuten zwart worden in de oven. Trek het velletje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
5 Snijd de groene tomaten in plakken. Snijd de venkel over de lengte in dunne plakken.
6 Verwarm de grillpan. Snijd de courgette over de lengte in plakken. Bestrijk de plakken courgette met zonnebloemolie. Grill de plakken courgette circa 2 minuten aan elke kant.
7 Meng alle groente en de rucola met pesto, balsamicoazijn, een scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper. Laat de salade nog even staan om de dressing te laten inwerken.
8 Serveer de groente op een groot bord. Leg de rucola er bovenop en leg de bol buffelmozzarella in het midden.
9 Scheur de mozzarella een beetje open aan de bovenkant en schep er wat pesto op. Garneer het geheel eventueel met een blaadje basilicum.
Gegrilde groene salade met buffelmozzarella is een recept van 24Kitchen