Aardappel-doperwtensoep

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snijd de ui in ringen.
  • 2 Pel en snijd de knoflook grof.
  • 3 Schil en snijd de aardappels in stukjes.
  • 4 Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon. Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer.
  • 5 Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep. Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken.
  • 6 Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes.
  • 7 Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.
  • 8 Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.

Aardappel-doperwtensoep is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Doperwtensoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frispittige doperwtensoep met soepstengels
20 min
Bekijk recept
Doperwtensoep met munt-crème fraîche
30 min-
Bekijk recept
Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept