Roodbaars met parelcouscous

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het bietensap met het zeezout aan de kook.
  • 2 Spoel de parelcouscous op een bolzeef af met koud water tot het water helder is.  Voeg de couscous toe aan het bietensap en kook op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg de wijnazijn en olijfolie toe.
  • 3 Rasp de komkommer fijn op een rauwkostschaaf en bestrooi met een beetje zeezout. Besprenkel met limoensap en laat minimaal 5 minuten staan. Knijp of druk er daarna op een bolzeef al het vocht uit.
  • 4 Pluk en snijd de munt ragfijn en meng met de olijfolie.
  • 5 Voeg de uitgeknepen komkommer toe aan de munt.
  • 6 Roer de yoghurt los en roer door de komkommer. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
  • 7 Rang de peultjes. Blancheer de peultjes in 2-3 minuten beetgaar in gezouten kokend water, spoel ze direct koud af en laat uitlekken.
  • 8 Verhit een scheutje olie in een pan.
  • 9 Snijd de roodbaarsfilet in vier gelijke porties en snijd per portie op de velkant twee keer in. Bak de roodbaars op middelhoog vuur eerst op de huidkant in 2-3 minuten krokant. Bestrooi de vis met een beetje zout, draai de vis om en bak het daarna op laag vuur nog 2 minuten op de viskant tot het visvlees net niet meer glazig is. 1
  • 0 Verwarm een scheutje olie in een sauteuse en roerbak de peultjes tot ze warm zijn. 1
  • 1 Verdeel de lauwwarme parelcouscous over de borden. Rangschik de peultjes, raita en red chard over de borden. Leg de roodbaars in het midden.

Roodbaars met parelcouscous is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Parelcouscous met salami en venkel
15 min
Bekijk recept
Roodbaars met parelcouscous en gepofte tomatensaus
2 uur-
Bekijk recept
Parelcouscoussalade met sinaasappel-muntdressing
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane couscoussalade met garnalen
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Roodbaars met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept