1 Breng een pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud. Laat de bloemkool goed uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg het komijn- en kaneelpoeder toe en fruit circa 2 minuten mee. Snijd de merguezworstjes in stukjes en voeg toe aan de pan met knoflook. Bak circa 5 minuten mee tot ze rondom bruin zijn. Schenk de kippenbouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de linzen toe, breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng op smaak met versgemalen peper. Pluk en snijd de munt in reepjes.
2 Verdeel de soep over kommen en verdeel de munt erover. Serveer de naanbroden erbij.
3
Linzensoep met bloemkool is een recept van 24Kitchen