1 Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook in een pan water met een beetje zout circa 10 minuten.
2 Pel en snipper een derde van de rode ui fijn.
3 Pel en snijd de knoflook fijn.
4 Kneed voor de gehaktballetjes het gehakt, paneermeel, ui, knoflook, mosterd, een beetje zout, versgemalen peper en het ei door elkaar. Rol met natte handen balletjes van het gehakt ter grootte van pingpongballen.
5 Smelt de boter in een pan en braad de gehaktballetjes rondom bruin.
6 Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappels af en laat ze even goed uitwasemen. Meng de aardappels met wat olie op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de aardappels in minimaal 20 minuten goudbruin en krokant.
7 Haal de gehaktballetjes uit de pan.
8 Pel en snipper voor de braadjus de resterende rode uien. Voeg toe aan de pan van de gehaktballetjes en bak circa 5 minuten. Voeg de suiker toe, roer goed door en schenk de witte wijnazijn erbij. Schenk een flinke scheut water in de pan. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof met deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
9 Pel en snipper de ui voor de spinazie à la crème fijn. 1
0 Pel en snijd de knoflook fijn. 1
1 Verhit een scheut olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe, laat slinken en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zeef de spinazie om het overtollige vocht te verwijderen. Voeg mascarpone toe en verwarm tot de mascarpone zacht is. 1
2 Breng de geroosterde aardappels eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper. 1
3 Schep de aardappels en gehaktballetjes op borden en serveer de spinazie erbij. Lepel de braadjus met uien eroverheen. 1
4 Schil en snijd de aardappels in blokjes. Zet de helft van de aardappelblokjes weg in een kommetje met koud water. 1
5 Pel en snipper de ui. 1
6 Pel en snijd de knoflook fijn. 1
7 Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappelblokjes toe en fruit 1 minuut mee. 1
8 Voeg het gehakt toe en rul circa 3 minuten. 1
9 Schenk het water erbij en voeg bouillonblokjes toe. Kook circa 5 minuten tot de aardappelblokjes gaar zijn. 2
0 Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. 2
1 Voeg de mascarpone toe. Pureer de soep met de staafmixer glad. 2
2 Giet de bewaarde aardappelblokjes af en voeg toe aan de spinaziesoep. 2
3 Breng de soep aan de kook en kook circa 5 minuten tot de aardappelblokjes gaar zijn. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. 2
4 Snijd de bosuitjes in schuine ringen. 2
5 Schep de soep in borden en strooi de bosuitjes erover.
Spinazie à la crème met gehaktballen & spinaziemaaltijdsoep is een recept van 24Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)