1 Kook de rijst met een snufje zout volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2 Verwijder de eventuele graatjes uit de schelvisfilets. Breng de filets op smaak met zout en versgemalen peper.
3 Snijd de boui in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de bosui circa 2 minuten.
4 Pel en pers de knoflook en voeg samen met de spinazie toe in de pan.
5 Wok het geheel circa 2 minuten en blus af met de witte wijn.
6 Breek de stelen van de dille en de peterselie. Snijd de rest grof en voeg toe in de pan.
7 Breng de spinazie op smaak met zout en versgemalen peper.
8 Voeg de mascarpone en de crème fraîche toe en laat het geheel op laag vuur smoren tot de visfilets en de rijst klaar zijn.
9 Verhit een scheutje olie in de pan en bak de visfilets in circa 2-3 minuten om en om krokant. Draai het vuur uit en laat de visfilets in de pan liggen tot de rijst gaar is.
Gebakken schelvisfilet met dille-roomsaus & viskoekjes met mango-paprikachutney is een recept van 24Kitchen