Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 centimeter. Stoom of kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin. Meng de pompoen, pijnboompitten en doperwten met elkaar en verkruimel de feta erbij. Pluk en hak de peterselie grof en meng door het pompoenmengsel. Breng op smaak met een beetje zout. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier een paar eetlepels korianderpesto aan toe. Leg voor 1 pakketje 4 velletjes filodeeg op elkaar en bestrijk elk velletje met het pesto-botermengsel. Schep 3 flinke eetlepels pompoen in het midden van het filodeeg. Vouw het pakketje dicht en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de korianderpesto en strooi er sesamzaad overheen. Maak zoveel pakketjes tot de vulling op is. Bak de pakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Pluk de munt en de koriander. Pel en snijd de knoflook grof. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin. Rasp de pecorino. Vijzel alle ingrediënten, op de olijfolie na, fijn. Voeg de olijfolie toe tot de pesto smeuïg is.
Pompoensnack van filodeeg en korianderpesto is een recept van 24Kitchen