Snijd de spitskool in kwarten en vervolgens in fijne reepjes. Bestrooi de kool met het zout en zet circa 2 uur onder druk weg. Kneus het citroengras en de djeruk perut. Snijd de rode peper fijn. Schil en rasp de gember. Giet het vocht van de kool en spoel het zout eraf. Dep de kool droog. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de specerijen en de kool circa 4 minuten. Voeg de ketjap, gembersiroop, sambal badjak en de bouillon toe. Gaar de kool 30-45 minuten op laag vuur. Meng de bloem met het bakpoeder, kurkuma en de poedersuiker. Schenk de karnemelk erbij en meng goed door. Pluk en hak de bladselderij en voeg samen met de maïskorrels toe aan het bloemmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een antiaanbakpan en bak de pancakes circa 2 minuten om en om. Serveer de rendang van spitskool met witte rijst en maïspancakes.
Rendang van spitskool met maïspancakes is een recept van 24Kitchen