Asperge-muntsoep met Hollandse garnalen

4
30 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en houd de asperges apart. Breng de schillen in ruim water met een snufje zout, peper en een eetlepel boter aan de kook. Kook de soep circa 10 minuten, schenk de bouillon door een zeef en laat de bouillon afkoelen. Smelt de rest van de boter in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit de sjalot in de boter. Voeg al roerend de bloem toe en gaar dit circa 3 minuten. Schep al roerende, lepel voor lepel, de bouillon bij de roux. Voeg de room toe en laat de soep al roerende op laag vuur circa 10 minuten koken. Snijd circa 3 centimeter van de onderkanten van de asperges af. Snijd de asperges in kleine stukjes en breng ze in de soep aan de kook. Kook de soep circa 5 minuten. Pluk en snijd de munt zo fijn mogelijk. Meng de munt met de garnalen en serveer ze in de soep. Serveer met vers gebakken meergranen brood.

Asperge-muntsoep met Hollandse garnalen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept