1 Schil de asperges en houd de asperges apart. Breng de schillen in ruim water met een snufje zout, peper en een eetlepel boter aan de kook. Kook de soep circa 10 minuten, schenk de bouillon door een zeef en laat de bouillon afkoelen. Smelt de rest van de boter in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit de sjalot in de boter. Voeg al roerend de bloem toe en gaar dit circa 3 minuten. Schep al roerende, lepel voor lepel, de bouillon bij de roux. Voeg de room toe en laat de soep al roerende op laag vuur circa 10 minuten koken. Snijd circa 3 centimeter van de onderkanten van de asperges af. Snijd de asperges in kleine stukjes en breng ze in de soep aan de kook. Kook de soep circa 5 minuten. Pluk en snijd de munt zo fijn mogelijk. Meng de munt met de garnalen en serveer ze in de soep. Serveer met vers gebakken meergranen brood.
Asperge-muntsoep met Hollandse garnalen is een recept van 24Kitchen