1 Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng de aardappels in koud water met zout aan de kook en kook de aardappels beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen in een grote kom. Breng een pan water en zout aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze in de pan met water. Laat de broccoli uitlekken en meng de broccoli met de aardappels. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes en snijd de champignons in vieren Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook. Bak de tomaten, houd wat partjes achter de hand als garnering, circa 5 minuten mee en meng ze door de broccoli en aardappels. Bak in de pan van de tomaten de champignons in circa 5 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn en de ham in reepjes en roer ze met de champignons door de groente. Breng op smaak met zout en peper. Kluts de eieren met de melk en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een bakpan en bak de omelet met deksel op de pan gaar. Snijd de omelet in reepjes en roer de omelet door de groente.Serveer de salade op een plak boerenbrood en garneer met een partjes achtergehouden tomaat.