1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet ze af en spoel ze koud. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Laat de knoflook in de pan afkoelen. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en krokant. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine stukjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen. Snijd de plakken ham in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes. Schep de afgekoelde knoflook samen met de olie uit de pan in een kom. Voeg de komkommer, ui en paprika toe. Breng op smaak met zout, peper, sherryazijn en een flinke scheut olijfolie. Pel de eieren, druk ze door een draadspaan en meng ze door de salade. Strooi de croutons erover.
Gazpacho andaluz salade is een recept van 24Kitchen