1 Pel en snijd de uien in grove stukken. Spoel de octopus schoon onder koud stromend water en snijd de tentakels van het hoofd. Breng de octopus in een grote pan met de wijn, water, uien, laurier, peperkorrels en een beetje zout aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en gaar de octopus circa 75 minuten.
2 Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de venkel met een mandoline in hele dunne ringen en pers de uitgesneden sinaasappels erboven uit. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Meng de sinaasappelpartjes, venkel, ui en olijven en breng op smaak met olijfolie spray extra vergine en een beetje zout en versgemalen peper.
3 Haal de stukken octopus uit het vocht, dep droog en bestrijk met olijfolie. Gril de stukken octopus boven een gloeiend hete barbecue, ongeveer 3 minuten per kant tot ze een beetje knapperig zijn.
4 Pel de knoflook. Pureer voor de dressing de knoflook, peterselie, kappertjes, mayonaise, sap van de citroen en de olijfolie extra vierge met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en meng door de octopus.
5 Verdeel de vleeswaren, octopus en salade over bordjes en leg het brood erbij.
Antipasti met geroosterde octopus is een recept van 24Kitchen