1 Zeef de bloem en het zout boven het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Meng het water met de gist en de suiker en schenk in het kuiltje in de bloem. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel met je handen tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom circa 1 uur rijzen.
2 Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg met een deegroller uit tot een doorsnede van 12 tot 15 centimeter met een dikte van 3 millimeter.
3 Verwarm de frituur voor op 170 °C. Meng de ingrediënten voor de hartige vulling en schep ongeveer 1 eetlepel vulling op de deegcirkels. Strijk met een kwastje een klein beetje ei op de rand van het deeg en vouw de andere helft van het deeg over de vulling. Druk de uiteindes goed dicht met een vork. Bak de panzerotti in de frituur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
4 Meng de ingrediënten voor de zoete vulling en schep ongeveer 1 eetlepel vulling op de deegcirkels. Strijk met een kwastje een klein beetje ei op de rand van het deeg en vouw de andere helft van het deeg over de vulling. Druk de uiteindes goed dicht met een vork. Bak de panzerotti in de frituur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Bestuif de zoete panzerotti met poedersuiker.
Panzerotti (gefrituurde hartige en zoete pizza’s) is een recept van 24Kitchen