Venkel met kappertjes, rivierkreeft en grapefruit

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op.
  • 4 Snijd de bieslook fijn. Schep de venkel in een schaal en meng met de kappertjes en het opgevangen vocht, de grapefruit, 4 el grapefruitsap en de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rivierkreeftjes erover.

Venkel met kappertjes, rivierkreeft en grapefruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept