1 Leg de kalkoenfilets tussen vershoudfolie en sla ze plat met de bodem van een koekenpan of de platte kant van een koksmes. Verdeel de ham over de filets. Leg er een blaadje salie uit de kruidenmix op. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
2 Snipper de ui. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie. Snijd fijn. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de kruiden en rijst toe.
3 Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
4 Verhit ondertussen in een koekenpan de helft van de rest van de olie en bak de kalkoenrolletjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
5 Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak ze 5 min. Schep regelmatig om. Serveer met de risotto en de saltimbocca.
Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat is een recept van Albert Heijn