1 Week de satéprikkers in koud water. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en rasp van 2/3 van de vruchten de schil en pers 1/3 van de vruchten uit. Snijd de peterselie heel fijn. Meng de knoflook, peterselie en het citroenrasp en doe de helft in een kommetje, dit is de gremolata. Meng de andere helft met de olie, het citroensap en een theelepel peper per uitgeperste citroen.
2 Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm. Meng de tonijn, de garnalen en het mosselvlees elk met 1/3 van de knoflook-citroen-peterselie-olie. Snijd de rest van de citroenen in 8 partjes. Snijd de salade-ui in stukjes van 3 cm.
3 Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de plakjes pancetta in de lengte en wikkel elke mossel in een reepje pancetta. Rijg 3 mosselen aan een satéprikker. Rijg 2 stukken tonijn met een partje citroen ertussen aan een prikker. Rijg 3 garnalen en 3 stukjes salade-ui om en om aan een prikker. Herhaal dit tot alle vis op is.
4 Gril alle visspiesjes in ca. 2 min. per kant goudbruin. Verdeel ze over een grote platte schaal en bestrooi met de gremolata.
Gegrilde visspiesjes met gremolata is een recept van Albert Heijn