1 Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en doe in een schaal met de appelciderazijn. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon olie op. Laat de ui uitlekken, maar van een halve eetlepel azijn per persoon op.
2 Doe iets meer dan de helft van de rucola met de opgevangen olie en azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grove salsa. Snijd de groene olijven fijn en meng door de salsa. Meng de rest van de rucola door de paprika.
3 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.
4 Verdeel de rucolasalsa, tonijn, rode ui en het paprika-rucolamengsel over het midden van de piadine, laat 7 cm aan de boven- en onderkant vrij. Rol op, snijd schuin door en serveer.
Piadina met tonijn, rode ui en rucolasalsa is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes