1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Halveer de asperges in de lengte als ze dikker zijn dan 1 cm en snijd ze in stukken van 3 cm. Verhit 1/5 van de olie in een wok en roerbak de asperges met de knoflook en de ui 4 min. op middelhoog vuur.
2 Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de erwten toe aan de asperges en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Klop de eieren los met de melk en voeg het zout toe.
4 Vet de ovenschaal in met 1/4 van de rest van de olie. Doe de asperges en de erwten in de schaal en schenk het eimengsel erover. Laat in ca. 20 min. stollen in de oven.
5 Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de frittata met de selderijolie en het brood.
Asperge-erwtenfrittata met selderijolie is een recept van Albert Heijn