1 Kerf elke kipfilet met een scherp mes over de breedte viermaal tot halverwege de dikte in. Snijd de knoflook in plakjes.
2 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de kipfilets 2 min. aan elke kant op halfhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
3 Voeg de oregano, tomatenblokjes, peper en eventueel zout naar smaak toe. Laat de kip in de pan zonder deksel 8 min. op halfhoog vuur pruttelen. Keer halverwege. Verhit ondertussen de ovengrill op de hoogste stand.
4 Neem de pan van het vuur en verdeel de plakken mozzarella over de kipfilets. Maal er wat verse zwarte peper overheen en zet de pan 1 min. onder de ovengrill tot de kaas begint te smelten. (Let op: de steel van de pan wordt heet.)
5 Schep wat tomatensaus in het midden van de borden en verdeel de kipfilets erover.
Kipfilet in pizzasaus met gesmolten mozzarella is een recept van Albert Heijn