1 Snijd de ui de rozemarijnnaaldjes fijn en de pancetta in stukjes. Laat alle bonen uitlekken. Verhit de olie in een grote pan op halfhoog vuur en fruit de ui en pancetta 5 min. Roer af en toe met een houten lepel (dat is zachter voor je ingrediënten én je pan). Voeg de rozemarijn toe en bak 2 min. mee. Doe alle bonen in de pan, roer alles goed door en laat 2 min. pruttelen.
2 Voeg de bouillontabletten en
175 liter kokend water toe. Meng alles goed en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer om de 5 min. even door.
3 Voeg de pasta toe en breng weer aan de kook. (Voeg als de saus te dik wordt beetje bij beetje wat heet water toe.) Kook de pasta beetgaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking), draai het vuur uit en laat de pasta nog 2 min. rusten voor je hem opdient. Verdeel de pasta met de bonensaus over de diepe borden en serveer.
Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus is een recept van Albert Heijn