Zoetzure courgette met tomaat en munt

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tomaten uitlekken. Vang 3 el olie per half potje tomaten op en bewaar de knoflookteentjes uit de pot.
  • 2 Snijd de courgette in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van 2 cm.
  • 3 Verhit de opgevangen olie uit het potje in een hapjespan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur.
  • 4 Snijd ondertussen de tenen knoflook in plakjes. Halveer de tomaten. Voeg samen met de knoflook en honing toe aan de courgette en bak 2 min. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blus af met de azijn en zet het vuur uit. Laat ca. 30 min. afkoelen.
  • 5 Haal de blaadjes van takjes munt en snijd grof. Schep de courgette in een schaal en garneer met de munt.

Zoetzure courgette met tomaat en munt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept