1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.
2 Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
3 Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
4 Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.
5 Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus. Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.
Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes is een recept van Albert Heijn