Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 4 Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.
  • 5 Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus. Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.

Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Speltpasta met avocado en zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept