1 Snijd de steel van de artisjok. Verwijder 4 à 5 lagen van de buitenste harde bladeren. Snijd met een mesje de rest van de harde bladeren weg. Snijd de artisjokharten in kwarten en verwijder met een mesje het pluizige hooi aan de binnenkant. Halveer de kwarten in de lengte en doe tot gebruik in een kom met citroenwater om verkleuren te voorkomen.
2 Verhit 1/4 van de olie in een hapjespan en fruit de artisjokharten 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof in 20 min. op laag vuur gaar.
3 Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met 2/3 van de rest van de olie en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de slamelange. Verdeel de gorgonzola in stukjes en strooi over de sla. Bestrooi met de walnoten.
4 Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de biefstukken met de rest van de olie en gril ze in 8 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt met aluminiumfolie op een snijplank 5 min. rusten. Snijd in dunne plakjes, verdeel de artisjokken erover en serveer met de sla ernaast.
Biefstuk met artisjokharten, gorgonzola en walnoten is een recept van Albert Heijn