1 Snijd de knoflook heel fijn en de helft van de oreganoblaadjes in reepjes. Boen 1/3 van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp, iets meer dan een eetlepel sinaasappelsap per persoon en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een 1⁄2 cm breed.
3 Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijs in plakjes.
4 Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar. Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.
Venkel-sinaasappelsalade met oregano is een recept van Albert Heijn