Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 1/9 van de olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. op laag vuur lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.
  • 2 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3 Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer. Voeg de helft van het basilicum, wat peper en eventueel zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor.
  • 4 Pers de citroen uit. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout en het citroensap. Doe de tomaten in een ruime kom en druk ze plat met de achterkant van een lepel.
  • 5 Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto. Voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg gerecht krijgt. Bestrooi met de rest van het basilicum en de rest van de kaas. Serveer direct.

Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Texmex runderreepjes met babyromaine
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept