1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de uienringen 6-8 min. zonder ze te laten kleuren. Draai het vuur laag en smoor de uien in nog 15 min. zacht. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde of ovale lap met een doorsnede van ca. 30 cm. Leg het deeg op de beklede bakplaat.
3 Verdeel de uien gelijkmatig over het deeg. Leg de paprika en de cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven op de uien. Verdeel de ansjovisfilets over de plaattaart; snijd of scheur ze eventueel eerst in 3 stukjes.
4 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in stukken en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer eventueel met een frisse bladsalade.
Mediterrane uienplaattaart met ansjovis is een recept van Jumbo