1 Verhit de friteuse tot 175 °C. Gooi mosselen die kapot zijn of na een flinke tik niet sluiten, weg. Verhit de olijfolie in een grote mossel- of soeppan, voeg de soepgroenten toe en fruit 2 min. zonder ze te laten kleuren. Schep de mosselen erdoor en schenk de wijn in de pan.
2 Leg een deksel op de pan, breng aan de kook en stoom de mosselen in 6-7 min. gaar. Schud de mosselen met de deksel op de pan om en controleer of alle mosselen openstaan. Stoom de mosselen anders nog 1-2 min. Mosselen die dicht blijven, gooi je weg.
3 Rasp intussen 1 el van de citroenschil boven een kommetje. Voeg de mayonaise en 1 el citroensap toe en roer glad. Snijd de komkommer in dunne plakjes en breng op smaak met citroensap, een beetje zout en peper.
4 Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in 5 min. goudbruin en krokant. Laat de friet uitlekken op keukenpapier.
5 Verdeel de mosselen met de groenten over 4 diepe borden of kommen. Serveer ze met de friet, komkommer en citroenmayonaise.
Gestoomde mosselen met citroenmayonaise is een recept van Jumbo