Gestoomde mosselen met citroenmayonaise

4
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de friteuse tot 175 °C. Gooi mosselen die kapot zijn of na een flinke tik niet sluiten, weg. Verhit de olijfolie in een grote mossel- of soeppan, voeg de soepgroenten toe en fruit 2 min. zonder ze te laten kleuren. Schep de mosselen erdoor en schenk de wijn in de pan.
  • 2 Leg een deksel op de pan, breng aan de kook en stoom de mosselen in 6-7 min. gaar. Schud de mosselen met de deksel op de pan om en controleer of alle mosselen openstaan. Stoom de mosselen anders nog 1-2 min. Mosselen die dicht blijven, gooi je weg.
  • 3 Rasp intussen 1 el van de citroenschil boven een kommetje. Voeg de mayonaise en 1 el citroensap toe en roer glad. Snijd de komkommer in dunne plakjes en breng op smaak met citroensap, een beetje zout en peper.
  • 4 Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in 5 min. goudbruin en krokant. Laat de friet uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Verdeel de mosselen met de groenten over 4 diepe borden of kommen. Serveer ze met de friet, komkommer en citroenmayonaise.

Gestoomde mosselen met citroenmayonaise is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte friet
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Verse vissticks met citroenmayo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept