Kip tandoori met bloemkool

4
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 C. Meng in een kom de kipfilet met het zakje marinade en de olijfolie. Marineer de kipfilet 10 min. afgedekt.
  • 2 Breng de rijst met 500 ml water aan de kook. Roer goed en kook de rijst afgedekt op laag vuur in 20 min. gaar; afgieten is niet nodig.
  • 3 Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 min. beetgaar. Bak intussen de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok of hapjespan zonder extra olie. Doe de kipfilet in de pan en bak in 4 min. bruin aan.
  • 4 Voeg 300 ml water en de mix voor de saus toe. Breng aan de kook. Kook de kip tandoori 1-2 min. zachtjes. Draai het vuur laag. Voeg de crème fraîche toe en warm 1 min. mee.
  • 5 Verdeel de rijst met de bloemkool over 4 borden. Schep de kip tandoori erbij. Bestrooi met de peterselie en serveer met het stokbrood.

Kip tandoori met bloemkool is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept