1 Prak voor de peterselieboter met een vork de peterselie en de knoflook door de boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de zalmfilet in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.
3 Smelt intussen in een hapjespan ¼ van de kruidenboter. Voeg de spinazie toe en laat in 2-3 min. slinken en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Verdeel de zalmfilet over 4 borden. Schep de spinazie en de pasta erbij. Verdeel de rest van de kruidenboter over de zalmfilets.
Gegrilde zalm met tortellini en spinazie is een recept van Jumbo
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)