Zomerse erwtensoep

2
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin. Voeg de doperwten met bouillon en melk toe. Breng aan de kook. Verwijder de schil van de limoen, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Kook zachtjes 8 minuten. Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met eidooier. Snijd ieder bladerdeegplakje in vieren. Strooi de salami over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes op de salami. Draai de pakketjes zodat er een soort stengel ontstaat en bestrooi deze met zout en peper. Bak ze op de bakplaat in het midden van de oven samen met het stokbrood in ongeveer 15 minuten goudbruin. Giet de erwten, als ze klaar zijn, niet af maar pureer ze tot een gladde massa en zeef deze. Bewaar het residu in een bakje. Breng de soep op smaak met zout en peper. Doe bij het residu een scheut olijfolie en fijngesneden bleekselderij. Maak hier met de staafmixer een soort tapenade van en breng deze op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een klein scheutje room, de salamistengels, de tapenade en het stokbrood.
  • 2 Maak er een vegetarisch gerecht van en vervang vleesbouillon door groente- of kruidenbouillon en salami door geraspte oude kaas.

Zomerse erwtensoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept