Zomerstamppot met saus van saucijzen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en ui lichtbruin. Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner. Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten. Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.
  • 2 U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt er stamppot van maken. Dus wie voordelig uit wil zijn, koopt gewoon de groente die in de aanbieding is. Of u kiest voor een combinatie van bijvoorbeeld wortel en doperwtjes, of snijbonen en boterbonen. En wat dacht u van spinazie met geroosterde amandeltjes erbij? Ook van ijsbergsla kunt u heerlijke stamppot maken, eventueel gecombineerd met wat gebakken champignons.

Zomerstamppot met saus van saucijzen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwtencouscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerstamppot met slavinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgette gevuld met zomerstamppot
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot met rauwe andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot van spinazie en rode ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept