Zweedse gehaktballetjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Meng de ui, aardappelpuree, paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie in een grote schaal. Kneed alles goed door elkaar totdat het een glad mengsel is. Maak vervolgens kleine balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee. Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met plastic folie.
  • 2 Breng voor de compote het water en de suiker in een pan aan de kook en voeg dan de cranberry’s toe. Laat dit 8 tot 10 minuten op een lage stand indikken. Voeg af en toe wat extra water toe. Smelt de overige boter samen met de olie in een pan. Bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin gedurende 10 minuten door voortdurend de pan in beweging te houden. Schep de balletjes uit de pan. Serveer de cranberrycompote er apart in een schaaltje bij.

Zweedse gehaktballetjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept