1 Kneed van de boter, 125 gram basterdsuiker, bloem, koekkruiden, ei en een snufje zout een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht. Schep de rest van de basterdsuiker, sinaasappelrasp, -sap, appel en abrikozen door elkaar (kan ook een dag van tevoren).
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 30 cm en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee. Bestrooi de deegbodem dun met paneermeel. Schep de vruchtenvulling erop en klap de deegrand terug over de vulling. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in de magnetron 2 minuten op 400 Watt. Bestrijk de taartvulling ermee. Smelt voor de topping de suiker met appelsap en roer tot dit lichtbruin kleurt. Schep de noten erdoor. Verdeel de noten over de taart. Lekker met demi crème fraîche (Melkan) losgeklopt met een zakje vanillesuiker of een vanillesaus van vanillevla verdund met kookroom.
3 Vervang de walnotentopping door krokante amandel: Smelt 50 gram boter met 100 gram suiker, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels slagroom. Meng er 125 gram geschaafde amandelen door en verdeel dit mengsel 15 minuten voor het einde van de baktijd over de taart.
Appel-abrikozentaart met notentopping is een recept van PLUS