Rollade met appel en port

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een matje van ca. 20x20 cm met het katenspek en laat de plakjes elkaar iets overlappen. Besmeer de rollade rondom met mosterd en leg de rollade op het spekmatje. Rol de rollade voorzichtig in het spek en leg het vlees in de ovenschaal. Verdeel de appelparten en sjalotten eromheen. Verdeel de boter in vlokjes over de rollade en bak hem circa 15 minuten aan in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Giet de port langs de rollade en bak deze in circa 10 minuten rosé. Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in plakken. Schep de sjalotten en appel erbij. Roer de jus goed los van de bodem van de ovenschaal en giet de jus over het vlees.

Rollade met appel en port is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept