Rode-uiengratin met pistachenoten

1
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 4-5 gepelde rode uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm. Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven. Klop intussen 3 eieren met 200 ml kookroom of melk (Melkan), zout, peper en 1 eetlepel gehakte verse basilicum of 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien. Bestrooi met 75 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven. Rooster intussen 75 gram gepelde pistachenoten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de gratin.

Rode-uiengratin met pistachenoten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept