Bereiding 1. Laat 10 velletjes hartige taartdeeg (diepvries) ontdooien en snijd de velletjes diagonaal doormidden zodat je 2 gelijke driehoeken krijgt. Kneed 250 gram rundergehakt goed door met 1/2 eetlepel gehaktkruiden, de helft van 1 losgeklopt ei en 1 à 2 eetlepel paneermeel. Vorm er 10 gelijke langwerpige balletjes van. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 10 driehoekjes op het werkblad en leg hierop een balletje gehakt. Druk ze een beetje platter en leg de andere driehoekjes erbovenop. Duw de zijkanten van het deeg op elkaar en snijd er met een klein mesje kartels in tot een kerstboomvorm. Leg alle kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het ei en bestrooi met 20 g pijnboompitten. Bak de kerstbomen in circa 10 à 15 minuten gaar en bruin. Serveer ze warm of koud.