Rozijnenmuffins met mangomarmelade

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het bakmeel en de suiker door elkaar. Voeg al roerend het ei, de boter en karnemelk toe en klop dit tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. Schep het beslag in de muffinvorm of de cakevormpjes. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de muffins met mangomarmelade: sinaasappelmarmelade (of abrikozenjam) gemengd met de mangostukjes en kaneelpoeder.
  • 2 Maak eens abrikozen-minimuffins: maal 5 sneetjes volkoren- of bruinbrood met 40 gram blanke amandelen fijn. Meng er 75 gram in stukjes gesneden gewelde abrikozen, 75 gram rozijnen of gedroogde cranberry's, 2 eieren, 100 ml melk en 75 gram gesmolten boter door en schep dit mengsel in 12 kleine holtes van een ingevette muffinvorm. Bak 25 minuten in de oven op 200°C.

Rozijnenmuffins met mangomarmelade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kangoeroesteak met mangomarmelade
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pruimenslofjes met passievruchtencoulis
35 min
Bekijk recept
Sinaasappelkoekjes met bramen en balsamico
60 min
Bekijk recept
Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom
50 min
Bekijk recept

Rozijnenmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijnenmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Rozijnenmuffins
Bekijk recept