1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het bakmeel en de suiker door elkaar. Voeg al roerend het ei, de boter en karnemelk toe en klop dit tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. Schep het beslag in de muffinvorm of de cakevormpjes. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de muffins met mangomarmelade: sinaasappelmarmelade (of abrikozenjam) gemengd met de mangostukjes en kaneelpoeder.
2 Maak eens abrikozen-minimuffins: maal 5 sneetjes volkoren- of bruinbrood met 40 gram blanke amandelen fijn. Meng er 75 gram in stukjes gesneden gewelde abrikozen, 75 gram rozijnen of gedroogde cranberry's, 2 eieren, 100 ml melk en 75 gram gesmolten boter door en schep dit mengsel in 12 kleine holtes van een ingevette muffinvorm. Bak 25 minuten in de oven op 200°C.
Rozijnenmuffins met mangomarmelade is een recept van PLUS