Tartaar met vijgen-mosterdsaus

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de aardappels, giet ze af en schud ze op. Maak er met warme melk, zout, peper en nootmuskaat een luchtige puree van. Houd deze warm in de oven. Kook de doperwten. Vouw katenspek om de zijkant van de tartaartjes en bind dit rondom vast met keukengaren. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter. Bak de tartaartjes aan beide kanten 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de honing, mosterd, vijgen, bouillon en kookroom toe aan het bakvet. Breng aan de kook en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Serveer het vlees met de saus bij de aardappelpuree en doperwten.

Tartaar met vijgen-mosterdsaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept