Kipfilet met kastanjechampignons

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Veeg of borstel de champignons schoon. Hak de helft ervan fijn en halveer de rest. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de gehakte champignons toe en bak tot het vocht verdampt is. Voeg zout, peper en de helft van de rozemarijn toe. Snijd met een scherp mes elke kipfilet horizontaal in tot een envelopje. Vul met het champignonmengsel en steek de filet dicht met een prikker. Kook de aardappels en de tuinbonen gaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak de kip aan beide kanten 7-8 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de rest van de champignons en rozemarijn toe en bak ze mee. Bak intussen de spekblokjes krokant in een droge hete koekenpan en schep ze door de afgegoten tuinbonen. Serveer de gevulde kipfilet met de aardappels en tuinbonen.

Kipfilet met kastanjechampignons is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept