Varkensfilet met appel en pruimen

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de pruimen in warm water. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het aan de brede kant in maar niet helemaal door. Klap het vleesopen tot een lap en bestrooi met zout en peper. Halveer de pruimen of snijd ze iets kleiner. Meng appel, citroensap, pruimen en kaneelpoeder. Leg de vulling op één vleeshelft. Klap het vlees dicht en bind het één keer in de lengte en drie keer in de breedte dicht met keukengaren. Bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Gaar met het deksel schuin op de pan circa 45 minuten. Kook intussen de aardappels en verwarm de rodekool. Leg de varkensfilet in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie, en laat 10 minuten rusten. Verwarm de ovengrill. Bestrijk het vlees aan de bovenkant met appelstroop en zet het 4-5 minuten onder de grill. Voeg de vleesbouillon, kookroom en jam toe aan het braadvocht in de pan. Verwarm en bind met aangelengde maïzena of allesbinder. Verwijder het keukengaren en snijd het vlees in plakken.

Varkensfilet met appel en pruimen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept