Kerstham met cranberryglazuur

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Verwarm de beenham in de verpakking in een pan heet water. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Maal daarvoor de cranberrycompote eventueel iets fijner met een staafmixer. Haal de verpakking van de ham. Kerf de ham aan de bovenzijde ruitvormig in, steek op de kruispunten een kruidnagel en leg de ham in de ovenschaal of braadslede. Verwarm het glazuur en giet het over de ham. Zet de ham 15 minuten in het midden van de oven. Bak intussen de aardappels in de helft van de boter. Kook de spruitjes. Giet de spruitjes af en schud ze op met de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper. Serveer de ham met de aardappels en de spruitjes in de braadslede.

Kerstham met cranberryglazuur is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Kerstham met dille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Joulukinkku (Kerstham Uit Finland)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Zweedse Kerstham
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstham In De Oven
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept