Broccoli-bloemkoolschotel met gehakttaartjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de broccoli en bloemkool, giet af en laat uitlekken. Meng het gehakt met ei, paneermeel, kaas, spek, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het gehakt over de muffinvorm en strijk de bovenkanten glad. Strijk er een beetje tomatenketchup over, druk er een halve kerstomaat met de snijkant naar boven licht in en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
  • 2 Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taartjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olijf­olie, roerbak hierin de broccoli en bloemkool 3 minuten, giet de tomatenblokjes met sap erbij en stoof zachtjes 4 minuten. Serveer de schotel bestrooid met bosui en met de taartjes die uit de vorm gewipt zijn.

Broccoli-bloemkoolschotel met gehakttaartjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gehakttaartjes met pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept