1 Zet een pan met koud water en citroensap en zout klaar. Schil de knolselderij en aardappel en snijd ze in dunne plakken. Was ze en leg ze daarna direct in het water met citroen. Breng het water aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Leg de plakken dakpansgewijs in een grote ingevette ovenschaal en bestrooi elke laag met wat zout en peper. Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook circa 5 minuten op lage stand. Verdeel dit over de knolselderij. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Verwarm voor de bechamelsaus de boter met de specerijen en oregano en roer de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de warme melk erbij en breng de saus al roerende aan de kook. Laat nog een paar minuten doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Giet de bechamelsaus over de ovenschotel en verkruimel de feta erover. Bak de ovenschotel in 20 à 30 minuten gaar en bruin.
Gegratineerde knolselderijschotel is een recept van PLUS