Chocoladetaartjes met kersen

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en leg op de bodem een stukje bakpapier. Smelt de boter 1/2 minuut in de magnetron op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg de eieren en de melk toe en klop goed door. Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop dit heel even tot een glad beslag.
  • 2 Schep dit chocoladebeslag in de schaaltjes en zet deze niet te dicht naast elkaar in de magnetron. Bak de taartjes in de magnetron, onafgedekt 8 minuten op 800 watt. Laat ze 5 minuten staan zodat ze nog even kunnen nagaren. Keer de taartjes. Verwijder het bakpapier. Snijd de taartjes 2 keer met een scherp mes horizontaal door. Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met de slagroom. Verdeel er kersen over. Stapel de lagen, leg bovenop enkele kersen en strooi er een vleugje poedersuiker over.

Chocoladetaartjes met kersen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Lopende chocoladetaartjes peer in rode wijn en vanille-ijs van Delhaize
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sandra’s chocoladetaartjes met pecannoten en rozemarijn
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartjes met karamel en zeezout
30 min Nagerecht
Bekijk recept