1 Meng de bloem, suiker, boter en zout in de keukenmachine tot een kruimeldeeg. Giet er twee eetlepels water bij en draai tot een soepel deeg. Vorm een bal en laat deze afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten. Schrob de citroen schoon en klop in een kom de eieren, suiker, rasp, sap en slagroom goed los.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 4 mm en snijd er 4 cirkels uit van 15 cm Ø. Druk het deeg goed in de vormpjes en snijd overtollig deeg af. Prik gaatjes in de bodem. Dek af met stukjes aluminiumfolie en leg er een laagje droge bonen op. Bak de bodems 10 minuten voor. Temper de oven naar 140°C. Verwijder het aluminiumfolie met bonen. Giet de citroenvulling in de deegbodems. Zet de taartjes direct terug in de oven en bak de vulling in circa 15 minuten gaar en aan de bovenkant lichtbruin.
3 Vervang de crème fraîche door demi crème fraîche (Melkan).